Wat is methylone?
Methylone is een soortgelijk middel als MDMA, deze behoort ook tot de groep van fenethylaminen, amfetaminen en cathinonen. Methylone is voor de meeste mensen een compleet nieuwe vorm van drug. Methylone is een nieuwe designer drug wat sinds een aantal jaar wordt gebruikt. De substantie waaruit methylone bestaat bootst de werking van de plant Khat na. Deze plant groeit in verschillende landen als Afrika en andere Arabische landen, en wordt als genotmiddel gebruikt. Door op de bladeren te kauwen geeft het een stimulerende werking. Methylone is dus een door de mens gemaakt poeder wat de effecten van de plant nabootst.
De effecten vergelijkbaar van methylone zijn vergelijkbaar als die van mdma. Methylone wordt meestal in poedervorm aangeboden.
Wat is het effect?
Ondanks de grote overeenkomst tussen methylone en MDMA zijn er ook een aantal verschillen. Het effect van methylone houdt gemiddeld 3 uur aan. Met methylone is er een sterke energieboost en praatdrang aanwezig. Het kater na methylone is ook veel minder na het gebruik. Methylone kun je beschouwen als de light-versie van MDMA, ongeveer dezelfde effecten alleen in iets mindere mate, en een minder lange werkingsduur.
Lichamelijk:
-verminderde eetlust
-energievol
-drang om te bewegen
-drang om te praten

Psychisch:
-euforisch gevoel
-tintelingen in het lichaan
-verhoogd libido
-afwezigheid van angst en onzekerheid
-drang om te bewegen
-blij gevoel
Hoe wordt het gebruikt? De poeder kan worden opgelikt door de vinger in de poeder te stoppen en dan in de mond te doen. Het kan ook opgesnoven worden, het effect is dan sneller merkbaar, wel kan het branden in de neus en wordt door de meeste mensen ook afgeraden. De poeder kan verwerkt worden in capsules die oraal in te nemen zijn.
Dosering:
Je hebt ongeveer tussen de 60 en 120 mg nodig om iets te merken van methylone. Voor een licht effect is de dosis 100-150 mg en voor een sterk effect 160-250 mg.